İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer? İmplant Diş Kaç Gün Sürer?
İmplant diş tedavisinin ne kadar süreceğini bilmek bu tedavi ile ilgili planlama yaparken işinize yarayabilir. İmplant diş tedavilerinin süresi her hastanın ihtiyaçlarına, genel sağlık durumuna, implant sayısına ve çene kemiğine greft işlemi yapılma durumuna göre değişir. İmplant diş yapımı belli basamaklar teker teker aşıldıkça tamamlanır. Bu basamakların kaç günlük sürede tamamlanacağı ise her hastada farklıdır.
İmplant Tedavisi Ne Kadar Sürer?
İmplant tedavisi ortalama 3 veya 4 ay sürer. Bu süre, bir implant vidasının yerleştirilmesinden kalıcı implant üstü protezin yerleştirilerek tedavinin tamamlandığı zamanı kapsar. Hastalarımızın günlük hayatlarını, iş tempolarını ve özel günlerini düşünerek implant diş tedavilerine başlamak istemeleri elbette en doğal haklarıdır. Böyle olunca da bu tedavinin ne kadar süreceğini öğrenmek gerekir.
İmplant vidasının yerleştirildiği ameliyat işlemi 30 dakika sürer. Öncesinde diş çekimi yapılacaksa süre biraz daha artar. Asıl tedavi süresinin uzaması ise implantın çene kemiğine kaynama süreci ile ilgilidir.
Bu konuda en son söz uzman diş hekimlerimizin ön muayenesi ve gerekli tetkiklerinin ardından söylenebilir. Öyle hastalar vardır ki implant diş tedavisi daha uzun veya daha kısa sürebilir. İmplant diş tedavisini gündeminize almadan önce BravoDent Diş Kliniği ile görüşerek ne kadar süreceği hakkında bilgi alabilirsiniz.
Ayrıca tam ağız implant, bir günde implant veya all on four - all on six uygulamalarında farklılık gösterebilir. Daha detay bilgi için bizimle iletişim kurabilirsiniz.
İmplant Diş Yapımı Kaç Gün Sürer?
İmplant diş yapımı ortalama 90 ila 120 gün sürer. Bu süre, bir diş implantının yerleştirilmesi ile başlar implantın çene kemiğine kaynaması tamamlandıktan sonra kalıcı sabit protezin yerleştirilmesi ile son bulur. Genel sağlık durumu uygun olan, diş eti hastalıkları veya kemik hacmi eksikliği gibi bir sorunu olmayan hastalarda implant vidası hemen yerleştirilir. Aynı gün içerisinde implant üstü geçi protez diş hazırlanarak yerleştirilir. Bu işlem hastaların estetik kaygılarını önlemek için çok önemlidir.
Daha sonra implant vidasının çene kemiği ile kaynaşması için yukarıda bahsettiğimiz 90 - 120 günlük süre beklenir. Aslında implant diş yapımı için beklenen günler çene kemiğinin implant vidasını sarması içindir. Beklenen süre tamamlandığında implant, çene kemiğinde yapay diş kökü olarak işlevi görmeye hazırdır. Bundan sonra hastalarımızın tercihine göre porselen, zirkonyum veya emax-empress diş kaplamaları yerleştirilerek tedavi tamamlanır.
İmplant Tedavisinin Daha Kısa Sürede Tamamlanması İçin Ne Yapmalı?
- İmplant tedavisinin daha kısa sürede tamamlanması için beslenme ve hijyen kurallarına, ilaç kullanımı ve doktorlarımızın önerilene uyulmalıdır.
- Enfeksiyon, iyileşme süresini uzatacağı için mutlaka doktorumuzun önerdiği antibiyotikler kullanılmalıdır.
- İmplant vidasının kemiye yerleşmesi tamamlanmadan implantı hareket ettirebilecek yiyecekler tüketilmemelidir.
- Yumuşak doku ve kemik gelişimini hızlandırmak için protein ağırlıklı diyet uygulanmalıdır.
- İmplant çevresi ve geçici protezin temizliğine özen gösterilmelidir. Yumuşak dokulara zarar vermeden diş fırçası ve ağız bakım suyu kullanılmalıdır.
İmplant Tedavisi Sürecinde Hastalar Ne Hisseder? Nelere Dikkat Edilmelidir?
- İmplant diş tedavisi zaman alan ve aşamalı bir tedavi olduğundan süreç içinde hastalarımızın ne hissedeceklerini bilmeleri faydalı olacaktır. İmplant sonrası iyileşme süresi değişken olmakla birlikte hemen hemen her hasta benzer şeyler yaşar. Hastaların çoğunluğu genellikle tedaviden birkaç gün sonra normal günlük yaşamlarına devam eder.
- Tedaviye başlandığı gün cerrahi bir işlemle implant vidası yerleştirildiği için implantı çevreleyen bölgede bir miktar rahatsızlık ve şişlik hissedilir. Rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olmak için diş hekimlerimizin önerdiği ağrı kesiciler kullanılarak önlem alınmalıdır. Buna rağmen ağrı geçmiyorsa veya şiddetleniyorsa diş hekimlerimize bilgi vermeniz çok önemlidir.
- Enfeksiyonun önlenmesine yardımcı olmak için reçete edilen antibiyotik ilaçların doz ve saat aralıklarına dikkat edilerek alınması gerekir.
- İmplant diş tamamen iyileşene kadar sert yiyeceklerden ve zorlayıcı aktivitelerden uzak durulması gibi diş hekimlerimizin ameliyat sonrası bakım tavsiyelerine uyulmalıdır. Diş hekimlerimizin sizinle birlikte bu süreci yakından takip edeceğinden ve her aşamada sorularınıza yanıt vereceğinden emin olabilirsiniz.