medjourney whatsapp

Sinüs Lifting - İstanbul

Üst çene arka bölgede anatomik olarak maksiller sinüs alanları vardır. Bu bölgeler hemen altına denk gelen alanda implant uygulanması gerektiğinde önem kazanır. Erken diş kayıplarında ya da diş çekimi sonrası uzun süren dişsizlik dönemleri sonrası bu hava boşlukları yer çekimi etkisiyle aşağıya doğru sarkar ve çene kemiği alanını işgal eder.

İmplant uygulanacak seansta bu alanın geri kazanılabilmesi için sinüs boşluğu özel bir teknik ile yukarı itilerek kayıp alan kemik grefti ile doldurularak implanta alan sağlanır.

dental implant istanbul

Sinüs lifting cerrahisi açık ya da kapalı olarak ikiye ayrılır. Kapalı yöntem implant için açılan yuvadan özel el aletleri ile girilerek yapılırken, açık yöntemde ağız içerisinde özel bir pencere açılarak boşluğa ulaşılır.

Çoğu vakada günümüzün teknolojisi ve bilgisi ile sinüs cerrahisi ile aynı seansta implantlar da yerleştirilebilmektedir. Sinüs zarının zarar gördüğü ya da sinüs yapısının anatomik olarak zor olduğu durumlarda bile tek seansta tüm işlemlerin yapılması mümkün olmaktadır.

Nadir de olsa sadece sinüs cerrahisinin yapıldığı ama implantın aynı anda yerleştirilemediği durumlarda yaklaşık 6 ay sinüs bölgesi için iyileşme dönemi beklenir.

Sinüs Lifting Çeşitleri Nelerdir?

Sinüs lifting işlemi için yaygın olarak kullanılan iki ana yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemler şu şekildedir:

  • Açık sinüs lifting :Bu yöntem kullanılırken çene kemiği yanında bir pencere açılır. Sinüs boşluğuna direkt olarak erişim sağlanır. Ardından sinüs tabanı hafifçe kaldırılır. Son olarak ise kemik grefti yerleştirilir.
  • Kapalı sinüs lifting : Bu yöntem ile implant yerleştirilecek bölgede çene kemiği üstünde bir pencere açılır. Sinüs tabanı nazikçe kaldırılır ve kemik greftleri yerleştirilir.

Her iki sinüs lifting yönteminde de kemik hacmini artırmak için etkili bir şekilde kullanılır. Ancak uygulama tercihi ve hasta durumuna bağlı olarak seçim yapılmalıdır.

İşlem Öncesinde ve Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?

Sinüs lifting öncesi ve sonrası aşağıdaki şu konulara mutlaka dikkat edilmelidir:

  • Sinüs lifting öncesi: Hastanın genel sağlık durumu incelenerek değerlendirilmelidir. Röntgen ya da görüntüleme testi ile kemik durumu incelenmelidir. Lifting öncesi ve sonrası alınması gereken ilaçlar belirlenmelidir. Sigara kullanılması gibi sağlıksız etkenlerden mutlaka uzak durulmalıdır. Cerrahi prosedür öncesi hijyen kurallarına oldukça dikkat edilmelidir.
  • Sinüs lifting sonrası: Doktorun belirttiği talimatlara uyulmalıdır. Ağrı ve kanama gibi normal yan etkilere dikkat edilmelidir. İyileşme sürecinde gerekli duyulan ağız bakımına özen gösterilmelidir. Doktorun tavsiyesi doğrultusunda bazı durumlarda basınç farkı yaratacak aktivitelerden (dalış, uçak yolculuğu) uzak durmak gerekebilir.